איך להתחיל לשווק עסק קטן – צעד אחר צעד

ניווט מהיר במאמר

כשחושבים על איך להתחיל לשווק עסק קטן, הדבר עלול להצטייר כקשה עד מאוד ואף כבלתי אפשרי, בטח כשמדובר בתקציבי פרסום קטנים משמעותית ביחס לחברות הגדולות ש'שולטות' בשוק ביד רמה. בין אם מדובר בשליחת ניוזלייטרים בצורת אימיילים ובין אם מדובר בהרצת קמפיינים ברשתות החברתיות לקידום המותג – החלק השיווקי יכול להיות מתסכל אם לא עושים אותו נכון.

לפני שנתחיל, חשוב להבין שיווק עסקי הוא לא בדיוק תורה כתובה ולכן עלינו להיות סבלניים ולגלות ערניות לכל עלייה\ירידה קטנה בתוצאות הפרסום שלנו במטרה להפוך את התהליך לפשוט ומספק הרבה יותר בהמשך.

לפניכם 5 טיפים שיעזרו לכם בכל נושא ה'איך להתחיל לשווק עסק קטן':

התמקדו בערוצי השיווק המוכחים ביותר

ישנם לא מעט ערוצים ואמצעי תקשורת שונים לפרסום ולשיווק העסק שלכם אך שלא תטעו – רובם ככל הנראה לא יהיו יעילים מבחינתכם. אין זה אומר שלא תוכלו לנסות אותם על מנת להוכיח לעצמכם שאכן מדובר בכלים לא רלוונטיים מבחינתכם, אך קחו בחשבון שמדובר בלא מעט כסף וחשוב לא פחות מכך – זמן יקר, אשר הולכים יד ביד בכל הקשור לתהליך 'הניסוי והטעייה'.

ערוצי שיווק דיגיטלי
ערוצי שיווק דיגיטלי

כדי להתחיל לשווק עסק קטן עלינו להבין קודם כל שמדובר בדבר תלוי מצב. נניח לדוגמא שהעסק שלנו עוסק בעיקר במתן שירות לעסקים ולאו דווקא ללקוחות פרטיים (B2B). היינו יכולים לבחור בפייסבוק לשם פרסום העסק שלנו שככל הנראה היה משיג עבורנו תוצאות סבירות ולא מספקות של ממש, לבטח בהתחלה. לעומת זאת, נוכל להשתמש בפטלפורמה Linkedin שבמהותה עוסקת בקידום ובפרסום עסקים בעיקר, מה שאוטומטית יגדיל באופן משמעותי את רלוונטיות המודעה השיווקית שיצרנו לעסק שלנו.

כמובן שעבודתנו לא מסתיימת כאן ועלינו לדאוג לתחזוקת הפרופיל העסקי שלנו באופן שוטף תוך יצירת משפכים לאתר\עסק שלנו או אפילו לכלי שיווק נוסף שיש באמתחתנו, אך הרעיון הכללי ללא ספק מובן וברור.

ברגע שנתחיל להתנסות בכל אותן הפלטפורמות השיווקיות שמציפות את הרשת, תוך כדי פיקוח וניהול נכון שלהם כמובן, נוכל להבין לא רק מה עובד יותר ומה פחות, אלא נוכל גם 'לצבוע' את הקהל יעד הרלוונטי מבחינתנו על פי הנתונים על מעורבות בתכנים אותם יצרנו ושיתפנו.

השתדלו לסחוט כל טיפה אפשרית מאותם כלים שיווקיים בשאיפה להגיע למצב בו אתם משיגים מקסימום רווחיות במינימום זמן והשקעה.

בניית יחסים אישיים עם הלקוחות באמצעות מיילים שיווקיים

שיווק באמצעות מיילים היא ללא ספק אחת האסטרטגיות היותר אפקטיביות ליצירת קשרים איכותיים עם הלקוחות שלנו. רק לצורך המחשה, לפי מחקר שנעשה בארה"ב, 83% (!) מכלל האוכלוסייה מעדיפים לקבל מיילים שיווקיים מאשר להיתקל במודעות פרסומת כאלה או אחרות. נתון שללא ספק משנה את חוקי המשחק.

לשם כך, קיימות לא מעט תכנות וממשקים שיהפכו עבורנו את תהליך יצירת המיילים ושליחתם לפשוט ויעיל באופן אידיאלי ככל הניתן במינימום מאמץ ובמינימום השקעה. אז אחרי שהבנו את הרעיון הכללי בוא נבין איך אנחנו בעצם מיישמים את זה.

בשלב הראשון, יהיה עלינו קודם כל לאסוף את הכתובות מיילים עצמם. גם כאן יש מספר דרכים להשיג את המטרה – החל מטופס לידים בו יידרשו הלקוחות להשאיר מספר פרטים אישיים על עצמם ועד לאיסוף מיילים עם הכניסה\התחברות לאתר שלכם. חשוב להבין שבכל אחת מן השיטות הרעיון המרכזי שעומד מאחורי טכניקות האיסוף הוא יצירת 'חוזה' ביניכם. כלומר, כאשר לקוח חדש, או אפילו לקוח חוזר (במידה והוא אינו רשום\מחובר למערכת) יגיע לאתר שלנו, עלינו להציע לו מן הצעה שתניא אותו לא רק לבצע רכישה אצלנו בעסק, אלא גם להשאיר את פרטיו האישיים – לדוגמא קופון הנחה על הקנייה הראשונה או אפילו הבטחה לניוזלטרים המכילים קופוני מבצעים והנחות להמשך ההתקשרות בינינו.

חשוב להבין שיש באפשרותנו להתאים כל הודעת מייל שנרצה לשלוח לסוג הפעולה שנעשתה מצידו של הלקוח. למשל, לקוח אשר רכש אצלי פריט כלשהו באתר, לא יקבל כמו קודם לכן מייל עם קופון הנחה אלא הוא יקבל מייל מסודר המפרט לו על כך באמצעות הכלים בהם נגענו קודם לכן. אין זה אומר שנצטרך לשלוח מיילים בצורה אינדיבידואלית לכל לקוח ולקוח, ממש לא – אנחנו נדרש ליצור מספר טמפלטים לכמה סוגים שונים של ניוזלטרים אותם נרצה לשלוח כשהם יוגדרו על פי הפעולה אותה ביצע הלקוח.

בנוסף למערכת המיילים שלנו, נצטרך לעקוב אחר הפעולות המתבצעות בדף הנחיתה אליו הפנינו את הלקוחות שלנו (במידה ויצרנו כזה כמובן), כשחשוב לשים לב לאחוז ההמרות בו (ROI) שאכן יהיה רווחי ויעיל מבחינתנו.

קדם את התוכן האיכותי ביותר שלך

מיותר להסביר למה עלינו לקדם דווקא את התכנים הטובים ביותר שלנו, בטח בכל הקשור לאיך להתחיל לשווק עסק קטן, ולכן נרחיב על איך עושים זאת.

בשלב הראשון ניצור לעצמנו מספר תכנים השונים במהותם ואפילו בניסוחם ונעלה אותם במספר פלטפורמות. לאחר כמה ימים נבדוק איזה תוכן זכה למספר הגדול ביותר של המעורבות ובאיזו פלטפורמה זה קרה. ברגע שנבין מהו התוכן החזק ביותר שללנו, נוכל לפרסם אותו פעם נוספת אך שהפעם נעשה זאת עם תקציב ראוי ואפקטיבי, ובמילים אחרות – פוסט ממומן.

חשוב לשים לב אילו תכנים זוכים למעורבות גדולה יותר.

גם במהלך הפרסום הממומן נדרש לפקח על התהליך במטרה להבין באילו דרכי פעולה נעדיף להשתמש בהמשך ובכך בעצם, נחסוך לעצמנו זמן יקר ולא מעט כסף שלא מעט פעמים פשוט גורמים לייאוש בקרב המפרסמים השונים. לאחר תקופה ממושכת בה נבנה לעצמנו קהל באמצעות תכנים סופר איכותיים, נוכל לראות גידול במספר הכניסות האורגניות לעסק שלנו שעוד עלול לעלות בהמשך על התנועה הממומנת שלנו.  

תדאגו לייצר תוכן איכותי ורק איכותי! ההשפעה שלו עצומה בכל הקשור לנושא על איך להתחיל לשווק עסק קטן. תתייחסו אל הלקוחות שלכם בכבוד ותאפשרו להם להיחשף לתכנים מעניינים שיעוררו את רצונם לשוב לבקר בעסק שלכם ובכלל לעקוב אחריו.

ספרו סיפור ייחודי על המוצר

כפי שכבר פרסמנו בעבר במאמר על מיתוג עסקי, יצירת סיפור ייחודי ומעניין למוצר שלכם עלול להיות ההבדל בין עסק מצליח לעסק כושל או כפי שאנדראה פראייר נוהג להגיד: 'העבודה שלנו היא לא ליצור תוכן. העבודה שלנו היא לשנות את עולמם של האנשים שצורכים אותו'.

המטרה בגדול היא לחשוב על סיפור מושך, כזה שיבדיל את המוצר או את העסק שלנו מכל שאר המתחרים תוך כמובן הבלטה של החזקות שלנו ולא את החולשות של המתחרים שלנו. השתדלו להשתמש במילים 'מרגשות' שיגרמו לקורא לא רק להבין את המסר אותו רצינו להעביר, אלא גם יעוררו אצלו תחושת אמפתיה והזדהות כלפי המוצר אותו אנחנו משווקים. לשם כך עלינו להבין בכלל מיהו קהל היעד שלנו במטרה שנדע בראש ובראשונה איך בכלל לפנות אליו. לשם כך מומלץ לדמיין לעצמנו אדם אמיתי (ואפילו לתת לו שם), כזה שעונה על הקריטריונים שאנחנו מחפשים בקהל שלנו. לאחר שנעשה זאת, ננסה לאפיין אותו בכמה שיותר הגדרות ותחומי עניין שיקלו עלינו משמעותית את הכתיבה ובנוסף את הטירגוט של הקהל עצמו.

מיתוג עסקי
ספרו סיפור ייחודי על המוצר.

אפשרות נוספת שנוכל לפעול על פיה היא פשוט להתחקות אחר עסק מצליח כזה או אחר בנישה הספציפית שלנו. זה לא אומר שעלינו להעתיק ממנו מילה במילה או להשתמש באותו הסגנון עיצוב שלו, אך אפשר ללמוד מהסתכלות על האחר רבות, בטח כשמדובר בעסק 'תאום' לעסק שלנו. כמו כן ניתן פשוט ליצור שותפות בין שני העסקים ובכך לתרום האחד לשני חשיפה מרובה יותר ואף עמלות על הרכישות שיגיעו.

שימוש ב- Google My Business (GMB)

לא מעט אנשים ממעיטים בערכו של חלק זה בטענה שהדפים העסקיים שלהם ברשתות החברתיות מספקות את אותו אפקט ב'פחות השקעה' כביכול. אלא שאותם אנשים ככל הנראה לא שמעו על חוק ה-80% שמבוסס בעיקרו על הנתון המדהים על אחוז החיפושים אחר עסקים בגוגל שעומד על, ניחשתם נכון, כ-80%(!!).

תארו לכם מצב בו לקוח פוטנציאלי שלכם שכבר נחשף בעבר לאחת המודעות שפרסמתם, החליט לחפש אתכם במנוע החיפוש של 'גוגל' במטרה לבצע רכישה מסוימת, אך להפתעתו הרבה של אותו לקוח, לעסק שלכם אין דף GMB. מלבד העובדה שככל הנראה הפסדתם לקוח, פספסתם הזדמנות לחשוף את המוצרים שלכם לקהל נוסף ובכך מנעתם מעצמכם פרסום חינמי טהור! אל תהיו פראיירים והקדישו לחלק זה את היחס הראוי לו.

בנוסף, הלקוחות שלכם יוכלו למצוא בעמוד GMB של העסק שלכם עוד מספר פרטים שישפיעו על אחוז המכירות שלכם, כשמעל כולם נמצא נושא הביקורות. מיותר להסביר על חשיבותן של אותן ביקורות שיופיעו בדף העסק שלכם, מהסיבה הפשוטה שכולנו מבינים ושואפים לתת את השירות היעיל והאיכותי ביותר שניתן.

מקווים שהמידע הנ"ל היה יעיל עבורכם – נשמח לקבל ממכם פידבקים ולענות על כל שאלה שמטרידה אתכם.

פגישת אסטרטגיה ובניית ובניית תוכנית שיווקית עלינו!

דילוג לתוכן